De Vergelijking tussen PLC Splitser en FBT-Splitser

October 26, 2020
Laatste bedrijfsnieuws over De Vergelijking tussen PLC Splitser en FBT-Splitser

http://www.passivefiberoptic.com/supplier-166711-fiber-optic-splitter

De Optische splitsers zijn één van de belangrijkste passieve componenten in vezel optische verbindingen. En zijn vezel optische apparaten achter elkaar die veelvoudige input en veelvoudige output kunnen hebben.

Algemeen gebruikte 1*N wijst op en 2*N wijst op.

Het het Werk Principe van Optische Splitser


Wanneer een single-mode vezel optische signalen leidt, is de lichte energie niet volledig geconcentreerd in de vezelkern, en een klein bedrag wordt overgebracht door de bekleding dicht bij de vezelkern. Met andere woorden, als de kernen van de twee die vezels genoeg dicht zijn, kan het wijzegebied van het licht in één vezel wordt overgebracht de andere vezel ingaan, en het optische signaal wordt opnieuw verdeeld in de twee vezels.
Momenteel, zijn er twee types van optische splitsers die aan de behoeften kunnen voldoen van het optische verdelen: men is een Vlaklightwave-geproduceerd die Krings (PLC) splitser op optische integratietechnologie wordt gebaseerd. Een andere is een Gesmolten die Biconical Band (FBT) splitser door een traditioneel optisch passief apparaat wordt geproduceerd. De fabrikant gebruikt een traditioneel Gesmolten Biconical Bandproces. Deze twee types van apparaten hebben hun eigen voordelen. De gebruikers kunnen deze twee types van lichte verdelende apparaten volgens verschillende toepassingen en behoeften redelijk kiezen.

 

 

De PLC Splitser:

 

laatste bedrijfsnieuws over De Vergelijking tussen PLC Splitser en FBT-Splitser  0

De vlaktechnologie van de lightwavekring moet halfgeleidertechnologie gebruiken om optische lightwave vertakkende apparaten te maken. De het afleiden functie wordt voltooid op de spaander. Het kan tot 1X32 shunts op een spaander bereiken. Dan, worden de de input en series met meerdere kanalen van de outputvezel gekoppeld op de twee einden van de spaander.
De voordelen van PLC Optische spliiter het verlies is is niet gevoelig voor de golflengte van het overgebrachte licht, en het kan aan de transmissiebehoeften van verschillende golflengten voldoen. Het licht wordt gelijk verdeeld, en de signalen kunnen gelijk aan gebruikers worden verstrekt. Het is in een compacte structuur en de kleine grootte, kan direct in de bestaande diverse overdrachtdozen worden geïnstalleerd zonder een grote installatieruimte te verlaten. Er zijn vele shuntkanalen voor één enkel apparaat, dat meer dan 32 kanalen kan bereiken. De PLC splitserskosten met meerdere kanalen zijn laag.

 

De Gesmolten Biconical Band (FBT) Splitser:

 

laatste bedrijfsnieuws over De Vergelijking tussen PLC Splitser en FBT-Splitser  1

De gesmolten Biconical verminderende technologie moet twee of meer optische vezels samenbundelen, dan smelting en rekt hen op een verminderde machine uit, en controleert de verandering van de verdelende verhouding in realtime. Na de verdelende verhouding bereikt de vereisten, de smeltende en uitrekkende einden. Één eind behoudt één vezel (de rest wordt afgesneden) als input, en het andere eind wordt gebruikt als veelvoudige output.
De belangrijkste voordelen van FBT-Splitser zijn de verminderde koppeling heeft meer dan 20 jaar van geschiedenis en ervaring. Vele materiaal en processen kunnen worden gebruikt, en de ontwikkelingsuitgaven zijn slechts een paar tienden of zelfs honderdste van de PLC splitser. De gespleten verhouding kan in realtime zonodig worden gecontroleerd, en de ongelijke splitsers kunnen worden gemaakt.
De belangrijkste nadelen van FBT-Splitser zijn het verlies is gevoelig voor de golflengte van het licht, en het apparaat wordt over het algemeen geselecteerd volgens de golflengte. Dit is een fataal tekort in het gebruik van het drievoudige spel, omdat de optische die signalen in het drievoudige spel worden overgebracht 1310nm, 1490nm, 1550nm-golflengtesignaal zijn. Lichte unifornity van FBT-splitser is slecht, is het nominale maximumverschil van 1X4 over 1.5dB, en het verschil is groter dan 1x 8, die niet het eenvormige lichte verdelen kan verzekeren en de algemene transmissieafstand kan beïnvloeden. Het toevoegingsverlies heeft een hoop van verandering met temperatuur. De FBT-splitser (zoals 1x 16, 1x32) is vrij groot, zal de betrouwbaarheid worden verminderd, en de installatieruimte is beperkt.
 
 
Hoe te om PLC Splitser of FBT-splitser te kiezen?
  Hoe te om deze twee apparaten van PLC splitser en FBT te kiezen hangt de splitser van toepassing en de gebruikersvereisten af. In sommige toepassingen waar het volume en de lichte golflengte niet zeer gevoelig zijn, vooral wanneer er weinig takken zijn, is het economischer om een FBT-splitser te kiezen. Voor onafhankelijke gegevenstransmissie, wordt een splitser van 1310nm FBT gebruikt. Het videonetwerk van TV kan de splitser van 1550nm kiezen FBT. In het geval van drie-in-één, FTTH, enz. die veelvoudige golflengten van optische transmissie en vele gebruikers vereisen, zou een PLC splitser moeten worden geselecteerd.