CWDM & DWDM - DE AFDELING VAN DE VEZEL OPTISCHE GOLFLENGTE HET SIMULTAAN OVERSEINEN TECHNOLOGIE

November 3, 2021
Laatste bedrijfsnieuws over CWDM & DWDM - DE AFDELING VAN DE VEZEL OPTISCHE GOLFLENGTE HET SIMULTAAN OVERSEINEN TECHNOLOGIE

xWDM- de Afdeling van de vezel Optische Golflengte het Simultaan overseinen Technologie verklaarde DWDM en CWDM

De twee belangrijkste WDM technologieën zijn Ruwe (CWDM) simultaan overseinen en Dichte Golflengteafdeling Golflengteafdeling die simultaan overseinen, (DWDM). Welke oplossing aan een bepaald milieu afhangt van netwerk en de gebruikersvereisten meest geschikt is.

1 - CWDM (Ruwe Golflengteafdeling die simultaan overseinen)

CWDM steunt tot 18 die golflengtekanalen door een vezel tegelijkertijd worden overgebracht. Om dit te bereiken, zijn de verschillende golflengten van elk kanaal apart 20nm. DWDM, steunen tot 80 gelijktijdige golflengtekanalen, met elk van de kanalen slechts 0.8nm apart. CWDM-de technologie biedt een geschikte en rendabele oplossing voor kortere afstanden van zelfs 70 kilometers aan. Voor afstanden tussen 40 en 70 kilometers, neigt CWDM om tot het steunen van acht kanalen worden beperkt.

2- CWDM (Dichte Golflengteafdeling die simultaan overseinen)

In tegenstelling tot CWDM, DWDM-kunnen de verbindingen worden vergroot en kunnen, daarom, voor het overbrengen van gegevens veel langere afstanden worden gebruikt.

De twee belangrijkste WDM technologieën zijn CWDM en DWDM.

Welke oplossing aan een bepaald milieu afhangt van netwerk en de gebruikersvereisten meest geschikt is.

 

De zoete vlek voor CWDM is tot 10 Gigabit Ethernet en 16G Fibre Channel. En het is vrij onwaarschijnlijke capaciteiten met verhoging voorbij dit van de toekomst. DWDM nochtans, kan hogere snelheidsprotocollen tot 100Gbps per kanaal behandelen die tot het maken een meer suitabletechnology voor hogere snelheidsprotocollen.

Traditioneel CWDM-zijn de componenten lager in kosten geweest die het populairder maken dan DWDM. Nu is de prijs voor beide oplossingen vergelijkbaar. Met hogere snelheden, meer kanaalcapaciteit, langere afstanden en passief voorzien van een netwerk, is DWDM de technologie van keus voor groene gebiedsinstallaties.

3- Actieve of passieve DWDM-systemen – wat is het verschil?

Zowel zijn de oplossingen van CWDM als DWDM-beschikbaar als actieve of passieve systemen.

 

In een passief, unpowered oplossing de xWDMzendontvanger direct in de gegevensschakelaar verblijft. De output van de xWDMzendontvanger verbindt met unpowered multiplextelegraaf die combineert en opnieuw verdeelt, simultaan overseint en, de diverse signalen demultiplexes. Aangezien de xWDMzendontvanger in de gegevensschakelaar verblijft, betekent het dat al xWDMfunctionaliteit in de gegevensschakelaar wordt ingebed.

 

De actieve CWDM/DWDM-oplossingen zijn zelfstandige AC of gelijkstroom aangedreven die systemen van de schakelaar wordt gescheiden. De taak van het zelfstandige systeem is het optische outputsignaal op korte termijn van de vezel of IP schakelaar te nemen en het om te zetten in een lange-afstands xWDMsignaal. Dit OEO, (optisch tot elektro tot optisch) wordt, omzetting behandeld door een transponder. Het omgezette xWDM signaal wordt dan overgebracht met behulp van zendontvangers en multiplextelegrafen. wegens de scheiding van de xWDMvervoersoplossing van de daadwerkelijke schakelaar, neigen de actieve systemen ook complexer te zijn dan passieve, ingebedde oplossingen.

 

KOCENT OPTEC LIMITED

HTTP://WWW.PASSIVEFIBEROPTIC.COM

INFO@KOCENTOPTEC.COM